Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с два финала в синхроните при юношите на световното по скокове на батут

Радомир Найденов, Мартин Димитров, Ирена Пачова и Кристина Стамова
Снимка: БФ Скокове на батут

България има финалисти в синхронните скокове на световното първенство по скокове на батут тук в Санкт Петербург.

Радомир Найденов и Мартин Димитров ще се борят за отличията при юношите, след като заеха второто място в квалификацията с оценка от 45.480 точки. Талантливите ни състезатели бяха изпреварени само от представителите на домакините Дмитрий Нартов/Тимур Табулдин, който получиха за изпълнението си 45.900 точки. След българите отново са представители на Русия Илдан Макхиянов/Зхан Сюлейманов с резултат от 45.180 точки.

Другият ни дует Валентин Стоянов/ Калоян Петров не успя да изиграе съчетанието си, след падане на Валентин и завърши 17-ти с оценка от 27.270 точки.

При девойките Ирена Пачова и Кристина Стамова също влязоха сред осемте най-добри дуета и ще играят финал. Българките бяха оценени с 44.100 точки, което е 4-ти резултат в пресявките. С най-висок сбор 44.600 точки в спора за титлата влизат Наталия Блохина/Анастасия Кха (Русия).

Финалите в тази дисциплина са по-късно тази вечер.

За съжаление след неубедително представяне в индивидуалната надпревара страната ни няма финалисти. Максим Ангелов приключи на 33-та позиция с 89.705 точки, а Димитър Георгиев е 38-ми с 87.100 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени