Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливен за оставката на Симеонов: Това е първата крачка

Снимка: Стоян Радев

„Това е първата капка, първата крачка.“ Така лидерът на Единната народна партия и един от организаторите на протестите в Сливен срещу правителството Валентина Василева коментира оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Тя обяви, че въпреки оставката протестите  срещу високите цени на горивата и стандарта на живот ще продължат. Тази вечер в Сливен се проведе автошествие, с няколко автомобила на недоволните от системата. Утре и в неделя предстоят нови протести и автошествия.

Василева изрази задоволството си от подадената оставка на вицепремиера Симеонов, но коментира, че това не е достатъчно и протестиращите ще настояват за оставка на правителството.

"Доста сериозен натиск трябваше да окаже обществото, за да се стигне до тук. Естествено ние сме доволни, че нашият глас беше чут, но това за нас е крайно недостатъчно, защото това не означава смяна на системата, и това не означава смяна на начина на управление на държавата"

Тази вечер организаторите на протеста в Сливен обявиха, че за неделя са подали заявление в общината за провеждане на автошествие, след което се предвижда затваряне на автомагистрала „Тракия“ и насочване на част от протеста към Ямбол за затваряне на главния път към граничния пункт Лесово.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна