Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Албер поиска Риболовлев да си ходи

принц Албер

В интервю за френската Mediapart принцът на Монако Албер II коментира ситуацията около руския бизнесмен и собственик на контролния пакет акции на футболен клуб "Монако" Дмитрий Риболовлев. Както е известно, той бе обвинен в корупция и търговия с влияние.

"Трябва да дочакаме края на разследването срещу Риболовлев. Ако обвиненията се докажат, мисля, че той трябва да се оттегли от ръководството на клуба", заяви принцът.

Риболовлев е президент на "Монако" и държи контролния пакет акции от 67%. 33% има княжество Монако.

Веднага след изявлението на Албер II последва и реакцията на Дмитрий Риболовлев. Представител на милиардера заяви за rbc.ru, че той не възнамерява да продава дела си в клуба и има намерение да продължи да е негов президент.

Риболовлев бе задържан на 6 ноември в Монако по искане на местната прокуратура. Негови имоти бяха обискирани, а обвиненията срещу него бяха за корупция и търговия с влияние. На 10 ноември той се върна в Москва, като бе освободен, но при условие, че ще е под съдебен контрол. Поставено му бе и условие да не се среща с другите обвиняеми по делото и да се яви на разпит, когато бъде призован.

На 16 ноември "Der Spiеgel" публикува разследване, в което посочи, че е имало списък от 52 имена на влиятелни лица от Монако, които са получавали подаръци от клуб, в това число и безплатни ложи на стадиона на клуба, както и приемане на роднини на тези лица на работа в "Монако".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!