Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев триумфира в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Зверев се превърна в първия германец с титла от финалния турнир на АТП от Борис Бекер насам, след като победи Новак Джокович с 6:4, 6:3. По пътя към трофея в Лондон младият германец отстрани и Роджър Федерер, а днес се справи за час и 21 минути с лидера в световната ранглиста Джокович.

Зверев мина с лекота през първия сет и го спечели на четири гейма за Джокович, който продължи да се затруднява максимално с германеца във втората част. Зверев проби в третия гейм за 2:1 и двамата продължиха без грешка до 5:3 в полза на германеца.

В деветия гейм на втория сет Джокович изпрати точен форхенд за 15:0, но след това Зверев изравни. Германецът поведе с 30:15 след двойна грешка на Джокович и дори получи две разигравания за мача след твърде силен и неточен бекхенд на сърбина. Лидерът в световната ранглиста защити първия си сервис за 30:40, но второто разиграване завърши с точка за Зверев и германецът спечели първата си титла от финалния турнир на АТП.

21-годишният Зверев, който падна на корта след края на мача в знак на триумф, излезе в мача като пети в световната ранглиста. Това е неговата десета титла и четвърта през сезона, след като по-рано спечели турнирите в Мюнхен и Вашингтон, както и Мастърс-1000 в Париж.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна