Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътищата в страната са проходими, София е почистена от снега

| обновено на 19.11.18 в 08:49
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Зимната обстановка не създава трудности в придвижването в София. През нощта са почистени всички трасета на масовия градски транспорт. Пътищата обаче са мокри и на места хлъзгави. Градският транспорт се движи по график.
 

Трима души са потърсили подслон тази нощ в Центровете на Столичната община, информира кметът Йорданка Фандъкова.

„Почистени са улиците и булевардите, по които се движи общественият транспорт, също така и по-основни улици и булеварди в кварталите, както и общинските пътища, пътищата за Витоша и по-високите части на Общината. Продължават да са на терен машините, за да можем да следим обстановката. Очаква се снеговалежът да спре, но за сметка на това температурите се понижават. Бих искала да предупредя всички шофьори, както и пешеходците, да бъдат внимателни, тъй като са възможни заледявания“, каза Фандъкова.

В страната няма затворени пътища, каза в предаването „Преди всички“ инж. Михаил Рашков – директор „Поддържане на пътна инфраструктура“ в АПИ. По думите му, има ограничения за тежкотоварни автомобили над 15 тона на прохода Троян – Кърнаре.

Всички пътища са проходими при зимни условия. Почистени са и няма проблеми по автомагистралите, каза инж. Рашков. Той добави, че най-голяма е снежната покривка е в Плевенско.

Още по темата чуйте в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна