Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валверду разкри защо Агаси влезе в щаба на Димитров

Агаси щял да помогне на Григор да бъде по-постоянен в играта.
Снимка: rolexparisopen

Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду разкри как се е стигнало до присъединяването на Андре Агаси към екипа и с какво знаменитият американец ще помогне на първата ни ракета.

„Говорих с Григор да добавим нов човек към нашия екип, за да му помогне да има по-постоянна игра, за да бъде в челото. Проблемът при него е  да бъде солиден играч през цялото време. Не само да бъде добър в някои турнири, а да го прави непрекъснато със своя потенциал. Естествено ние работихме много за това, но моята задача като шеф на екипа беше да намеря решение“, заяви венецуелският специалист пред Tennis365.com.

„Казах му: Чувствам, че ако искаш да си на върха, имаш нужда от някого. Познавам Андре отдавна, още когато работих с Анди Мъри, ти също го познаваш още когато си бил юноша. Хайде да го попитаме и да видим какво мисли той. Всичко мина добре и целият ни тим е много развълнуван от това“, допълни Валверду.

Агаси беше извън играта от началото на годината, след като се раздели с Новак Джокович. Ето какво мисли Дани, че може да подобри бившият номер едно в света в играта на Димитров.

„Той ще помогне много с опита си в способността да мисли. Андре знае от какво се нуждае тенисистът, за да достигне до върха, какво има значение на корта и извън него. Той имаше кариера, в която разбра какво е добро и какво не. Имаме по-добра перспектива какво е хубаво, когато знаем какво е лошо“, завърши Дани Валверду.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна