Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple е намалил производствените поръчки и за трите нови модела на iPhone заради по-слабо търсене

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Технологичният гигант Apple Inc. е намалил през последните седмици поръчките за производство на всичките си три нови модела смартфорни iPhone в резултат на по-слабо от очакваното търсене на моделите iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR, които бяха официално представени по-рано тази есен, съобщи в понеделник "Уолстрийт джърнъл", цитирайки свои източници, запознати с въпроса.

Според финансовото издание по-слабото от очакваното търсене на новите смартфони и решението на Apple да предлага повече модели, са направили по-трудно да се предвиди броят на компонентите и телефоните, от които се нуждае компанията.

Apple изненада неприятно инвеститорите преди няколко седмици с по-ниска от очакваната прогноза за продажбите през последното за годината предпразнично тримесечие, което накара някои от доставчиците да направят предупреждения, сочещи за слабост при продажбите на новите смартфони на компанията. Последва информация, че компанията се отказва да увеличава производството на смартфони iPhone XR заради слабото търсене, но за сметка на това ще увеличи поръчките за по-старите модели iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

"Уолстрийт джърнъл" съобщава, че през миналата седмица компанията Apple е информирала няколко от доставчиците, че отново намалява производствените си планове за модела iPhone XR.

Трябва да се има предвид, че технологичният гигант започна да продава през септември най-новото си поколение мобилни телефони - iPhone XS и iPhone XS Max, а през октомври - моделът iPhone XR.

Акциите на Apple Inc. се понижават с 1,5% по време на извънборсовата търговия на Уолстрийт и вече се търгуват с близо 12% под техните нива от края на октомври.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени