Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът в оставка Валери Симеонов ще направи изявление тази сутрин

Снимка: БГНЕС

Изявление на вицепремиерът в оставка Валери Симеонов преди да бъде гласувана оставката му от Народното събрание се очаква тази сутрин. Официалното предложение, подписано от премиера Бойко Борисов, е постът на вицепремиер по икономическата и демографската политика, овакантен от Симеонов, да се заеме от Марияна Николова. Тя е настоящия Началник на кабинета на Симеонов. Повече от 8 часа вчера лидерите на трите патриотични организации договаряха бъдещето си участие в правителството и го консултираха с премиера Бойко Борисов.

Марияна Николова е досегашният началник на кабинета на вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов. Тя е юрист по образование, с опит в публичния сектор. Очаква се след гласуваната оставка вицепремиерът Валери Симеонов да се върне в Народното събрание като депутат на мястото на Миглена Александрова от квотата на „Атака“.

В програмата на парламента е предвидено и изслушване, внесено от Делян Добрев от ГЕРБ, на министъра на енергетиката Теменужка Петкова във връзка с Процедура по избора на стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ „Белене“ и възможностите за структуриране на проекта. В седмичната програма на депутатите са и промените в Кодекса за застраховането, както и ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за корпоративното подоходно облагане, сред които и данъка на старите коли.

Правителството ще приеме на днешното си редовно заседание годишен Доклад за състоянието и развитието на земеделието за 2018 г., както и списъци със защитените и средищните детски градини и училища. На общините ще бъдат предоставени допълнителни средства, необходими за ремонт, възстановяване и изграждане на военни паметници. С решение ще се сформира междуведомствена работна група, която да анализира и предложи промени в нормативната база, която да урежда утилизирнето на боеприпасите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени