Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лукас Маскиано ще изнесе серия акустични концерти у нас

Лукас Маскиано
Снимка: Борислава Борисова

Аржентинският музикант Лукас Маскиано ще има поредица от акустични концерти в няколко града на България – София, Пловдив, Бургас, Варна, Козлодуй. 

"Преди една година бях в Козлодуй и установихме много добър контакт с публиката, харесахме ги и отново ще се върнем там", разказа той в предаването "Преди всички".
"Ще представя песните, които вече съм направил от 2004-а до 2018-а. Това са доскове от различните ми пътувания по света и естествено, ще представя и музика от родната ми земя, от моята Аржентина – танго, кумбия, милонга. Също представям и нов диск с нови песни, това ще бъде версия на различните типове музика, които съществуват в Латинска Америка", допълни Маскиано.

"Аз обожавам да пътувам по света и докато пътувам, създавам, творя. Музиката, която представям, е една такава – хваща те веднага, улавя те", сподели музикантът.

Лукас Маскиано обясни, че за него са много важни текстовете на песните:

"Наистина съжалявам, че тук в България хората не разбират думите на самите песни, защото при мен, силната ми стана са именно думите, които аз използвам. Но аз се радвам, защото в България те оценяват моята музика, ритъма, същността на музиката."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. Преводът е на Славена Илиева. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна