Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на „Марица“: Липсва ни сработка

„Марица“ (Пловдив) загуби от френския „Безие“ с 0:3
Снимка: CEV

Отборът на „Марица“ (Пловдив) загуби от френския „Безие“ с 0:3 (17:25, 12:25, 20:25) в първия мач от група „А“ на европейската Шампионска лига по волейбол, игран пред около 700 зрители в зала Пале де Спор в средиземноморския курорт Агд.

В първия гейм изневери най-вече посрещането на българките, докато френският тим демонстрира много всеотдайна и ефективна игра на защита. „Безие“ влезе в мача с 4:0, а по-късно със серия от шест поредни точки дръпна с 19:9. Американката Джаниса Джонсън увенча отличната си игра в гейма с успешна атака за последната точка - 25:17 за домакините. Във втората част „Марица“ удържа натиска на съперника само до 8:8. След това дойдоха многото непредизвикани грешки, които помогнаха на „Безие“ да поведе за разгромното 25:12 т. Опитите на треньора Иван Петков да намери конфигурацията, която да се справи по-ефикасно с трудно преодолимата противниковата защита, се оказаха неуспешни и в третия гейм. С помощта на четири аса „Безие“ отново наложи надмощие и стигна до осем мачбола. С позакъснял щурм „Марица“ спаси първите четири, но в крайна сметка с 25:20 домакините завършиха мача. Двете американки в „Безие“ - Джаниса Джонсън и Малина Терел, станаха най-резултатни с по 14 точки, а за „Марица“ най-много точки отбеляза Таня Петкова – 10.

В другата среща от групата утре турският „Вакъфбанк“ (Истанбул) посреща германския „Алианц“ (Щутгарт), в следващия си мач „Марица“ домакинства на световните и европейски шампионки „Вакъфбанк“ на 20 декември от 18 в пловдивската зала „Колодрума“.

Чуйте коментара на треньора Иван Петков:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна