Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанският драматичен театър отбелязва 80 години от създаването си

Тази вечер Драматично-кукления театър във Враца ще отбележи 80 години от създаването си с тържествен спектакъл. Специално за юбилея на сцената ще се качат популярни български актьори, които са започнали творческия си път там. 
„Врачанският театър се различава коренно от болшинството театри по две причини“, обясни директорът му Анастас Попдимитров:
„Поради репертоарната си политика, в която има такава световна класика, каквато не може да намерите в друг театър, както и със своите международни контакти и фестивали, в които участва единствен от българските театри“. 

„Театърът е от много голямо значение за града“, добави актрисата Малинка Добрин - едно от утвърдените сценични присъствия:
„Хубаво е, че независимо от всички препятствия, през които минаваме в годините, той е успял да се съхрани с такъв младежки дух, с какъвто го заварих“. 
"80 години не са малко, но не са и много. Но театърът като цяло е най-древното изкуство в света, а като сграда в този град - мога да кажа, че е доста млад", посочи Калин Костадинов от младата актьорска вълна на театъра.
А какво мислят актрисите Юлия Колова и Капка Пеняшка – можете да чуете в репортажа на Ива Антонова в звуковия  файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна