Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златан Ибрахимович взима 2,2 млн. евро за 6 месеца в „Милан“

Златан Ибрахимович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Златан Ибрахимович е постигнал съгласие с ръководството на „Милан“ за 6-месечен договор, информират италиански медии. За този срок 37-годишният шведски футболист ще получи 2 милиона и 200 хиляди евро, но не се съобщава дали има клауза да продължаване на контракта с още един сезон.

Същевременно Ибрахимович заяви, че престоят му в „Ювентус“ го е превърнал в голова машина. Шведът е в центъра на медийното внимание в последните дни заради информациите, че се е съгласил да подпише шестмесечен договор с „Милан“ до края на сезона.

Ибрахимович вече игра за „Милан“ от 2010 до 2012 г., а от март тази година е футболист на американския „Лос Анджелис Галакси“. Преди това шведът е защитавал цветовете на друг италиански гранд – „Ювентус“, където по собствените му думи се е превърнал в голмайстор от топкласа. Ибра премина в „Юве“ от „Аякс“ през 2004 година.

„Всичко се промени, когато преминах в „Ювентус, това е голям клуб, с велики играчи, велик треньор, история – заяви Ибрахимович пред ББС. - Италиански футбол, Серия А, уау. Тогава Капело непрекъснато ме караше да шутирам към вратата. Имаше моменти, в които просто исках да се прибера вкъщи и да не виждам повече вратата или вратаря. Но накрая се превърнах в машина за голове. В Италия нападателят е най-трудният пост, защото играеш срещу защитници от световна класа. Помня мачовете срещу Паоло Малдини и Алесандро Неста от „Милан“. Срещу такива играчи имаш по половин голово положение на мач.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени