Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп спази традицията в Деня на благодарността

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп спази традицията и изказа уважението си в Деня на благодарността:

""Благодарен съм, че имам прекрасно семейство и затова, че постигнах огромна разлика в тази държава. Сега тя е толкова по-могъща в сравнение с деня, в който влязох в Белия дом, че чак няма да ви се вярва. Когато се срещам с чуждестранните лидери, те казват: "Не можем да повярваме колко голяма е разликата в Съединените щати сега и Съединените щати преди две години"", заяви американският президент Доналд Тръмп по повод Деня на благодарността.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи днес послание по случай Деня на благодарността и към американските военнослужещи по света, като им каза по телефона: "Вашата смелост наистина ни вдъхновява", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза на служещите в сухопътните войски, флота, морската пехота, военновъздушните сили и бреговата охрана на САЩ, че той и първата дама Мелания Тръмп искат да изразят своята "дълбока благодарност".

И тази година президентът посреща празника в своето имение Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида.

Тръмп намекна, че може да посети Афганистан - страна, в която Америка води една от най-дългите си войни, но където той още не е ходил, откакто стана президент преди почти две години, посочва Ройтерс.

Тръмп отправи празнично послание по телеконферентна връзка към войските на САЩ в Афганистан, при което каза на американски генерал, че ще се видят отново в САЩ, а после добави: "Или може би дори ще ви видя там. Човек никога не знае какво ще се случи".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени