Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неймар и Мбапе може да играят срещу "Ливърпул"

Контузиите на Неймар и Мбапе се оказали леки.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двете звезди в атаката на "Пари Сен Жермен" Неймар и Килиан Мбапе може да играят срещу "Ливърпул" в сряда вечер в Париж, заяви старши треньорът Томас Тухел.

Те се завърнаха във френската столица с травми от международните мачове и със сигурност ще пропуснат домакинството на "Тулуза" от Лига 1 утре. Неймар получи травма на слабините в приятелската среща с Камерун, докато Мбапе нарани рамото си в мача срещу Уругвай.

"Добрата новина е, че контузиите им не са сериозни, но няма да поемаме никакви рискове и те ще пропуснат срещата с "Тулуза". Говорих с бекаря и със самите играчи и моето мнение е, че те ще са на разположение за мача от Шампионската лига. Това няма да е първият път, в който играем без тях двамата и затова трябва да намерим решения, за да си свършим работата. Имаме много топ играчи, които има какво да покажат", каза Тухел на пресконференция преди мача от първенството.

Отборът е на трето място в група "C" в Шампионска лига с пет точки и при загуба от "червените" по всяка вероятност ще се сбогува с турнира на богатите още след груповата фаза. От друга страна, евентуална победа ще означава почти сигурно класиране към осминафиналите. Последният двубой на ПСЖ е гостуване на Цървена звезда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени