Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Чолаков: До голяма степен Слави Трифонов се "самоуби ритуално"

Зацапва се теренът на сериозната журналистика, смята журналистът Весислава Антонова

Премиерът Бойко Борисов в Шоуто на Слави Трифонов
Снимка: btv / стопкадър

„Нещата не изглеждат добре за Слави Трифонов. До голяма степен той „ритуално се самоуби“, заяви в предаването „Хоризонт за вас“ политологът Петър Чолаков в коментар на интервютата в предаването "Шоуто на Слави" с премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Според него това е било особено видимо при интервюто с премиера Бойко Борисов:

„Очакванията бяха той да бъде много по-критичен и остър. Вместо това, общо взето „предаде крепостта без бой“.

По време на интервюто нямаше по-трудни въпроси, подчерта Чолаков. Той направи аналогия с „Черния петък“ и определи възможността за Борисов като „промоция“:

„Бих допуснал, че вероятно става дума за някаква договорка между двамата. Според мен Слави Трифонов е човек с много голям медиен опит, с хиляди предавания зад гърба си и ако искаше, можеше да задава много по-остри и много по-тежки въпроси, с които да притисне Борисов. Г-н Цацаров си позволи малко по-остър тон, но въпреки това не се получи особена дискусия“.Петър Чолаков

Главният прокурор трябва да бъде доста по-бдителен, смята политологът и попита защо Цацаров не е действал по-рано по поставените в предаването въпроси.

„Бяхме свидетели на опита да се профанизира сериозният политически, икономически и всякакъв дебат в държавата, което е сериозен проблем заради влиянието на Слави Трифонов“, изказа мнение Весислава Антонова, журналист от вестник „Капитал“. Тя подчерта, че предаването се излъчва на запис и е едно от най-влиятелните предавания в телевизионния ни ефир:

„Разочарованието идва от подценяването на аудиторията. Предаването съществува от 18 години в ефир. Години наред то се е опитвало да си създаде имидж на бунтарско шоу, което представя различна гледна точка. Хората, които са очаквали някакво смислено и смело съдържание, някакви по-смели въпроси, според мен останаха разочаровани. Весислава АнтоноваВодещият, за жалост, демонстрира това, че изобщо не е запознат с процесите в страната. Щеше да е много по-активен слушател, да реагира, да задава контравъпроси. Ние просто видяхме един човек, който чете въпросите на гражданите и един вид е уж техен посредник, а всъщност само пита“.

Зацапва се теренът на сериозната журналистика, каза в заключение Весислава Антонова.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна