Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Соня Йончева. Sempre Libera"

Соня Йончева

Голямата българска оперна звезда Соня Йончева пристига в родината специално за официалната световна премиера на филм, посветен на живота и бляскавата ѝ кариера.

Филмът „Соня Йончева. Sempre Libera” е създаден от журналиста, режисьор и продуцент Георги Тошев и ще бъде представен на 26 ноември от 19 ч. в кино "Люмиер Лидл" в програмата на "Киномания 2018".

„Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми...", споделя Соня Йончева в профила си в Instagram.

„Срещата със Соня Йончева беше среща, която ми даде надежда! Надежда, че не всичко с нас – българите, е изгубено, както ни изглежда все по-често! Личният опит, който това момиче от Пловдив успява да натрупа, вярата, че ще се справи въпреки обстоятелствата, а те са едно обикновено семейство и трудните години в България през 90-те… Тя има мечта, която вече е осъществена и продължава да се осъществява всеки ден пред очите ни… Всичко това бележи невероятната кариера на Соня Йончева”, каза режисьорът и продуцент на филма Георги Тошев.

В звуковия файл чуйте цялото интервю в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!