Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари ще преглеждат безплатно деца в общинските ясли в София на 5 и 6 декември

| обновено на 26.11.18 в 15:51
Снимка: БГНЕС


От следващия месец започват профилактични прегледи на децата в яслите в Столичната община. Те ще се извършват от шест екипа от специалисти от университетските и общинските болници.

Програмата ще бъде насочена и към децата в детските градини и училищата в София, посочва д-р Асен Меджидиев, председател на Столичната лекарска колегия:

“Специалистите, които ще преглеждат това са детски отоларинголог, детски офталмолог, детски ортопед-травматолог, детски кардиолог и педиатър. Целта на профилактирането е да се хванат, ако има някакви отклонения, в самото начало, когато проблемът може да бъде решен много по-леко за тези дечица“, каза д-р Меджидиев. 

Първите профилактични прегледи ще се състоят на 5 и 6 декември, уточни за "Хоризонт"  д-р Асен Меджидиев - началник отделението "Уши, нос, гърло" в Пирогов и председател на Столична Лекарска Колегия:

„Тази година ще започнем с детските ясли в София, като преди това проведохме срещи с директорките им, които приеха много радушно идеята. Дори вече имаме събрано информирано съгласие от родителите“.

„Идеята е в кампанията е следващата година да се включват колеги от други общински болници“, добави д-р Меджидиев и уточни, че тазгодишната инициатива ще се проведе съвместно със Столичната община.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени