Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нашият ден" на БНР с предизвикателство за Коледа

„Нашият ден“ – сутрешният блок на програма „Христо Ботев“ на БНР, отправя коледно предизвикателство към слушателите си. Водещите на предаването Ива Дойчинова, Любомира Константинова, Александър Райчев, Оля Стоянова, Мария Мира Христова, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Нина Цанева и Анелия Торошанова ще разказват истории за доброто.

Всеки делничен ден от 7 до 11 ч. в ефира на националната програма звучат истории от миналото, настоящето и бъдещето, размисли на експерти и интелектуалци върху темите от (извън)новинарския дневен ред на обществото.

Историите за ДОБРОТО живеят в предаването не само през декември. Тогава обаче те са най-важни за екипа на „Нашият ден“.

Най-интересните истории ще намерят място в специално създаден микросайт на bnr.bg. А най-докосващите от тях ще бъдат награждавани с най-доброто от водещите български издателства.

Непреднамерените жестове, спонтанната помощ, навременната усмивка, дълго планираният жест правят света ни хубаво място. Защото правенето и споделянето на добро е духът на Коледа.

Екипът на „Нашият ден“ – сутрешния блок на програма „Христо Ботев“ на БНР.
Екипът на „Нашият ден“ вече разказва историите на доброто. На 27 ноември Ива Дойчинова разговаря с Красимир Елинов, който спаси две заседнали кучета на много опасен рид в Пирин след 5-часова акция. Историята на двете оцелели палета стана любима на хората у нас, а катерачът сподели, че за него удовлетворението е огромно.

В сряда, 28 ноември, Мария Мира Христова е поканила за събеседник журналистката Цвета Николова от предаването „Познати и непознати“. По инициатива на екипа от „Ефир знание“ в обществената медия се организира вътрешна кампания за закупуване на обувки на малчуганите от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Мария Терезия“. Тези деца станаха популярни в обществото ни с поредица от добри дела, извършени през годините.

На свой ред споделени, тези истории ще завъртят щафетата на доброто през целия месец декември в ефира на "Нашият ден" – доброто там, където сте вие.

Горещи теми

Войната в Украйна