Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С метро до нов лифт за Витоша – да или не

БНР Новини
5
Снимка: БГНЕС

Нов лифт към Витоша да тръгва от спирка на метрото на околовръстното –по такава идея се работи отдавна и тя вече започва да придобива реални очертания.
Районният кмет Теодор Петков, природозащитникът Тома Белев и общинският съветник Иво Божков представят в „Нашият ден“ проекта и обсъждат перспективите и трудностите, които той среща.
Теодор Петков, кметът на район „Витоша“ каза: „Този доклад е плод на дългогодишна работата на районната администрация, на главния архитект на София, на ръководството на Столична община. Идеята е сегашната първоначална станция на Симеоновския лифт да бъде удължена до бъдещата станция на метрото. Тя ще бъде на Околовръстния път, горе-долу срещу магазин „Икея“ и Ринг мол.“
Тома Белев и Иво Божков подкрепиха идеята, но изтъкнаха, че трябва да се свърши още много работа преди софиянци да могат да разполагат с подобен, безспорно много удобен и екологичен достъп до планината.
Кога тази идея ще може да бъде осъществена и какви са пречките за осъществяването, можете да научите от разговора в студиото в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени