Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Ваковска: Искаме да върнем на дневен ред темата за Българското европредседателство

Снимка: eu2018bg.bg

Студенти по европеистика организират днес неформална дискусия в Софийския университет под наслов „Българското председателство отблизо“. В предаването „Преди всички“ един от организаторите на събитието – студентката Александра Ваковска, обясни:

„Искахме да върнем тази тема на дневен ред и да информираме малко повече както студентите, така и другата част от гражданското общество за председателството. Искаме да се съсредоточим най-много върху фактите и отчетите за това какво е свършено, обзор за това с какво наистина сме помогнали, какво сме дали на Европа, като премахнем мненията, създадени чрез фалшиви новини, които понякога могат да объркат гражданското общество“.

На събитието ще бъдат обсъдени приоритетите по време на Българското председателство, каза Ваковска и добави, че са се съсредоточили предимно към бъдещето на ЕС и бъдещето на младите. "Един от най-важните приоритети за Българското председателство бяха младежките политики, а няма отговор от младите. Искаме да дадем точно това – ние дали сме съгласни с тях, какво мислим за тях, как те ще бъдат интегрирани", коментира Ваковска. По думите ѝ, събитието се промотира предимно във Фейсбук.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!