Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Драганов: Фестивалът на оперното и балетното изкуство в Стара Загора възвръща своя блясък

Снимка: Старозагорска опера

За първи път в историята на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора откриването е с балетен спектакъл. На 27 ноември младата и много ентусиазирата балетна трупа на старозагорския театър, ръководена от Силвия Томова, представи премиерно класическото заглавие "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус - хореография и режисура на Аршак Галумян - премиер-солист на Щатсбалет-Берлин.

Български театри и гости от чужбина, оперни, симфонични и камерни концерти ще запълнят фестивалните вечери до 8 декември.

"Радвам се, че този фестивал е различен - не само с това, че тази година се открива с балет, а затова, че той обединява различни по форма и различни по визия представления - от класически заглавия минаваме и през модерния поглед на творците към операта и към балета. Именно това, според мен, трябва да показва един фестивал - той да бъде една своеобразна витрина за развитието на българското и международно оперно и балетно изкуство." - думите са на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов.


В интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Драганов разказа подробности за програмата на фестивала тази година. Чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени