Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Демократична България": Нелогично е в условията на икономически подем да се планира дефицит

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Увеличението на данъчната и осигурителна тежест, нереалният бюджетен дефицит и липсата на реформи в редица държавни сектори, посочиха като трите най-големи порока в държавния бюджет от политическото обединение "Демократична България". Десните партийни лидери се срещнаха с представители на бизнеса във Велико Търново.

Според икономическия анализатор Петър Ганев, близък до "Демократична България", е нелогично в условията на икономически подем в бюджета да се планира дефицит:

"Българският бюджет планира дефицит, но ще реализира излишък към септември и после ще го харчи по напълно непрозрачен, неминаващ през парламента начин."

От дясното политическо обединение настояват за въвеждане на необлагаем минимум, 18% ДДС и нулев данък за реинвестираната печалба на фирмите. По повод отказа на парламента да гласува 50 милиона лева в бюджета на ЦИК за машинно гласуване, Христо Иванов коментира:

"Управляващите не искат да модернизират гласуването, за да може да съхранят възможността на г-н Цветан Цветанов и неговата машинария  да определя крайния резултат от изборите в България."

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени