Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пъстър концерт и томбола пред НДК за осветяването на елхата

Снимка: БГНЕС

Въпреки студеното време, Столичната община очаква много софиянци и гости на града да присъстват на запалването на светлините на коледната елха тази вечер пред НДК. От днес започват празничните инициативи, които обещават много радост и изнанади както за децата, така и за възрастните.


От 17.30 ч. до 19.30 ч. на площада пред НДК (от страната на ул. „Фритьоф Нансен” и Билетния център) ще се проведе програма с участието на вокална група към Столичен център за работа с деца „Бели брези”, балетна школа „Силует”, вокална група „Сладки пуканки - мъничета” към Националния дворец на децата, солисти от Арт център „Стринджендо”, фолклорна формация към 144 СУ „Народни будители”, Дичо, Тончо Токмакчиев, Еделина Кънева, Камелия Тодорова. Столична община ще организира томбола за присъстващите на празничното събитие. Късметлията ще получи наградата си след запалването на светлините на елхата и празничните илюминации.

Светлините на елхата ще бъдат запалени в 19.00 часа в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова, артистите, участвали в програмата, както и специалните гости на събитието - известни български спортисти, актьори, режисьори.

През декември предстоят много концерти на общински музикални формации: "Коледа с Гершуин" на 10 декември в зала "България", "Музикална коледна магия на Симфониета "София" на 11 декември, Коледен концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти” на 20 декември в Централния военен клуб и много други.

Чуйте повече за празничната предколедна програма от директора на Дирекция „Култура“ на Столичната община Биляна Генова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна