Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ириней Константинов: Привличаме публика и това много ме радва

Снимка: Георги Корнейков, БНР



"Не съжалявам за нищо, което е минало през живота ми, макар че напоследък се раздвоявам по въпроса как бих постъпил, ако можех да се върна назад. В кризисни случаи съжалявам, че не станах адвокат", сподели в студиото на "Хоризонт за вас" Ириней Константинов. В последния момент решил да кандидатства във ВИТИЗ вместо "Право". Приели го от първия път. Завършил в класа на Гриша Островски.

Един от най-обичаните български актьори в последните години е и директор на Театър София.

"Станах администратор след колебания дали да го направя или не. Като съм се наел, трябва да си върша работата. От друга страна признавам, че душата страда. От време на време изигравам по нещо. Това е част от смисъла и компенсацията за другата работа."

"Догодина ставам на 70 години. Това значи, че ритъмът, който съм поддържал преди 10 и повече години вече няма да е същият. И все пак бих искал все още да се дообогатявам. Основният ми ангажимент е да отглеждам състава, да се боря за присъствието му на картата на театрална София, каза Константинов.

"Имаме публика и това много ме радва и съм горд, че това се случва. Спектаклите ни не са само за възрастни. Имаме и много добър детски репертоар. Само за декември имаме 20 представления за деца. Всички тези неща доставят удоволствие", подчерта актьорът.

"Никога не съм обикалял маси, за да ми дадат роля в театъра или в киното. Колкото повече бръчки, толкова повече живот, толкова повече биография", допълни актьоорът, който този сезон играе в "Ана Каренина", "Палачи", "Алонсо". Има и главна роля в бъдещата премиера "Развратникът".

 Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна