Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По моя начин" и Димитър Бербатов

Българският нападател Димитър Бербатов е в Бургас след като поредната престижна класация го постави  в Топ 20  за най-добрите нападатели, играли някога в ерата на Висшата лига.

Изненадан бях в интерес на истината, но поласкан. Това е голямо признание за мене, за България като цяло. Признание за работата, която съм свършил, за кариерата ми,  накара ме да се усмихна.  Да се надявам, че   един ден някой ще повтори същото нещо, дори и по- напред да стигне.

Националният отбор на България по футбол попадна в Група А на квалификациите за Европейското първенство, което ще се проведе през 2020 година. Жребият, който бе изтеглен днес в Дъблин, определи за съперници на "лъвовете" Англия, Чехия, Черна гора и Косово.

Първите два отбора се класират, нали така? Възможно е всичко. Фаворит явно  е Англия, с чехите не съм толкова  запознат от доста време. Но момчетата се представят добре в последните мачове.  А винаги концентрацията трябва да е  на високо ниво, за да не се допускат грешки, от които големите отбори като Англия ще се възползват.

Бербатов представя в Бургас автобиографичната си книга.

"По моя начин"  се  чете бързо и лесно, съдържа  най -важните неща  за младото поколение, така че  да се развива и да успее, да има амбицията, а да не се носи ей така само по течението.
Приятелствата във футбола си остават.  На терена ги забравяхме докато върви мача, там вече бяхме врагове, но  трябва да я има тази конкуренция, тъй като тя е движеща сила. Дали ще я срещаш в твоя отбор или в отсрещния, тя прави така, че да изкарваш най-доброто. Ако я няма, трябва винаги пред себе си да се доказваш,  за да можеш да стигнеш до най високото ниво.

 






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени