Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дни на хвърчащите хора" в Младежкия театър

Валери Петров
Снимка: Иво Хаджимишев



"Дни на Хвърчащите хора" започват в Младежкия театър "Николай Бинев"  в София. За събитията от Седмицата на Валери Петров в студиото на "Хоризонт до обед" разказаха Михаил Байков, заместник-директор на театъра и Кремена Димитрова от Издателство "Колибри".

"Валери Петров е човек, за когото трябва да се говори непрекъснато. Трябва да има месеци на хвърчащите хора. Валери Петров беше от истинските хвърчащи хора", каза Михаил Байков. Той допълни, че плакатът за премиерата на "Бяла приказка", която е гвоздеят на програмата, е избран след конкурс сред студенти от Художествената академия. Ще покажем и останалите плакати, за да могат всички гости да видят тези невероятни рисунки, каза Михаил Байков.

"Беше голямо предизвикателство, защото топката е изключително висока", каза Кремена Димитрова от издателство "Колибри" за издадените четири приказки.

"Хитър ход беше да дадем възможност за творчество на четирима много различни като стил илюстратори - Мила Янева-Табакова ("Пук!"), Мария Налбантова ("Копче за сън"), Росица Ралева ("В лунната стая"), Люба Халева ("Меко казано"). Като майка на петгодишна дъщеря бих искала да живея в тези книжки", допълни Налбантова.

На 6-и декември е премиерата на "Зимна приказка".

"Имаме нестандартно решение - гората е от живи елхи, които разказват историята" - разказа доц. Константин Костов. 

Още по темата чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна