Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съд отказа да подмлади холандец с 20 години

Емиле Рателбанд (69 г), казва, че може да има всяко момиче, което поиска, но не и когато ѝ каже възрастта си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандски съд осуети опита на 69-годишен мъж, описващ се като „млад бог“, да намали възрастта му с 20 години, за да увеличи шансовете му в живота и в любовта, предаде АФП.

Обявявайки решението си по безпрецедентен случай, окръжният съд в Арнем каза на „гуруто на позитивизма“ Емиле Рателбанд, че няма да удовлетвори искането за промяна на рождената му дата от 11 март 1949 г. на 11 март 1969 г.

„Г-н Ратебанд е свободен за се чувства 20 години по-млад от реалната си възраст и да се държи така“, посочи съдът. „Но промяната на рождената му дата може да доведе до изчезване на данни за 20 години от регистъра за раждания, смърт, брак и партньорство“, се посочва в решението. И се добавя, че това „би довело до различни нежелателни правни и социални усложнения“.

Рателбанд, който е известен наставник за начин на живот, бе заявил, че се чувства дискриминиран заради напредналата си възраст.

„Аз съм млад бог, мога да имам всички момичета, които поискам, но не и след като им кажа, че съм на 69 години“, каза той неотдавна пред АФП.

„Чувствам се млад и съм в страхотна форма. И искам това да бъде правно признато, защото се чувствам оскърбен, онеправдан и дискриминиран заради моята възраст“, добави Рателбанд.

Но съдът в Арнем не прие аргументите му.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!