Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Йорданов, "Биволъ": Случват се неща извън контрола на властовата система у нас

Това става само заради обществения натиск, смята журналистът от "Биволъ"

2
Асен Йорданов
Снимка: Ани Лозева



Подалият оставка столичен заместник-кмет Евгени Крусев е с повдигнато обвинение от прокуратурата във връзка с менота на столичната улица "Граф Игнатиев". Изпълнител на проекта е "Джи Пи Груп". Разкрития за това как печели и изпълнява скъпи проекти направи сайтът "Биволъ". Темата за продължението на разкритията коментира в "Нещо повече" Асен Йорданов от сайта.

"Този процес започна преди повече от два месеца, след като най-неочаквано за нас вицепремиерът Томислав Дончев подаде сигнал в прокуратурата за цялостна проверка на корупционни практики в усвояването на обществени средства. След това имаше изявления на премиера Борисов и на главния прокурор Цацаров за запор на 14 млн. евро по сметки на "Джи Пи Груп", за да се стигне до оставката на заместник-кмета на София", припомни Йорданов.

Тези събития бяха провокирани от международен обществен натиск, смята Йорданов.

"Случиха се неща, които излязоха извън контрола на българската властова и съдебна система. Факт е, че се случват неща, които не са обичайни. Това става само заради обществения натиск и вниманието, което се концентрира все повече върху корупционните практики в усвояването на обществени средства", добави той. 

 Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна