Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Екимджиев: В случая с Иванчева внушението има политически аспект

Посланието е случайни хора да не попадат на такива места, защото не им се пише добро

Снимка: БГНЕС


"Виждал съм в професионалната си кариера какво ли не, но не си спомням такова усърдие на прокуратурата, каквото се проявява срещу Иванчева и Петрова, отбеляза в интервю за "Нещо повече" адвокат Михаил Екимджиев. Според него преди няколко дни в "Шоуто на Слави" главният прокурор е излъгал, че прокуратурата не отговаря за условията в следствените арести.

Адвокат Екимджиев допуска, че зад кулисите се преследва друга цел:

"Склонен съм да допусна какво е внушението на прокуратурата: можем да не ви докараме до осъдителна присъда, но ще ви покажем какво се случва с хора, които вместо да ни съдействат за строителни проекти, ни занимават с детски площадки и градинки.

Според мен това е много лошо послание, още повече след начина, по който г-жа Иванчева стана кмет на район "Младост". Внушението има и политически аспект - случайни хора да не попадат на такива места, защото не им се пише добро.

Ако всеки си даде сметка, че утре може да бъде на мястото на Иванчева, тази акустика и тази чуваемост, която се дължи в едно гражданско общество, може да бъде по-голяма", допълни адвокат Екимджиев. 

"Това е поредното неадекватно изказване на г-жа Цачева, що се отнася до правата на човека" - така адвокат Екимджиев коментира думите на правосъдния министър Цецка Цачева, че много от българите нямат вътрешни тоалетни, а арестантите имат.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени