Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жоана Амендоейра за първи път в България: Фадото е живот

Снимка: www.joanaamendoeira.pt

Португалската певица Жоана Амендоейра ще представи деветия си албум тази вечер (5 декември), когато зала Люмиер ще се превърне във фадо къща. За първи път пред българска публика Жоана ще изпълни традиционно фадо плюс нов прочит на характерната за Португалия музика.

„Българите и португалците са много по-близки като народ, отколкото се очаква, предвид факта, че живеем в противоположните краища на континента. Въпреки че хората не разбират езика, усещат емоцията на фадото. /.../ Фадото е живот – пее се за любов, за приятелство, за кварталите, за носталгията. То предава всички емоции в човешкия живот. /…/ Поезията във фадото е много важна, затова аз съм избрала големи португалски поети“, сподели пред „Хоризонт“ Жоана Амендоейра.

Интервю с португалската певица Жоана Амендоейра очаквайте тази вечер в предаването „Време за живот“ (по програма „Хоризонт“ между 20.00 и 22.00 часа), в което тя ще разкаже за любовта си към Лисабон, за влиянието на Амалия Родригеш върху нея, за първите стъпки в фадото, семейството и майчинството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени