Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Петков: Нито един човек с увреждане няма да остане от догодина с по-ниска месечна финансова подкрепа от досегашната

Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

Нито един човек с увреждане няма да остане от догодина с по-ниска месечна финансова подкрепа от досегашната. Това увери социалният министър Бисер Петков по време на заседание на ресорната парламентарна комисия след приемането на Закона за хората с увреждания: 

"Всички ние трябва да разясним на хората с увреждания, особено на тази част, около 340 хиляди, които получават четвъртинки социални, инвалидни пенсии, отпуснати от 2015-а, но които продължават да се изплащат в замразен размер, че всъщност от 1 януари изплащаният размер на пенсията им ще се намали, но те в замяна на това ще получат месечна подкрепа, която ще интегрира тази "четвъртинка", заедно с допълнителен ресурс и съответно тя ще бъде изплащана от Агенцията за социално подпомагане".

Министър Петков обяви, че от утре започва второто за тази година раздаване на пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се. По списъка на БЧК – това са 300 хиляди души. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени