Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалът за Купата на България по баскетбол при мъжете ще е в Панагюрище

Тази година финалът беше във Велико Търново.
Снимка: БТА

Финалът в турнира за купата на България по баскетбол при мъжете ще бъде на 2 март в Панагюрище. Това реши на последното си редовно заседание за 2018 година Управителният съвет на БФБаскетбол в сряда. Управата прие Наредбата за провеждане на турнира при мъжете и жените догодина.

Схемата на турнирите остана непроменена, както бе гласувано и прието това още през септември. Право на участие имат всички участници в Националната баскетболна лига за мъже, подали заявка за участие до 17.30 часа на 10 декември 2018 година и подалите заявка за участие до 17.30 часа на 28 януари 2019 година първи четири отбора съгласно класирането след първия етап от Държавното първенство на "А" група за жени.

Жребият за полуфиналите при жените ще бъде теглен на 4 февруари, като мачовете са на разменено гостуване на 20 и 27 февруари. Финалът ще се играе на 9 март в зала "Триадица", освен ако за финала не се класира отбор от София.

Турнирът при мъжете ще се проведе в три етапа. На 11 декември ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите.

Четвъртфиналите ще се играят на 27 декември и 16 януари на разменено гостуване, а финалистите ще бъдат определени в мачове на 13 и 16 февруари. Финалът е на 2 март в "Арена Асарел" в Панагюрище.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна