Eмисия новини
от 04.00 часа

Българска музика "на бис" в южнокорейското турне на Радиооркестъра

Радиооркестърът в Lotte Concert Hall - Сеул
Снимка: Посолство на България в Република Корея

Симфоничният оркестър на Българското национално радио, воден от главния си диригент Марк Кадин, изнесе четири концерта в различни градове на Южна Корея - Мокпо, Дегу и Сеул.

Изключителен успех постигнаха българските музиканти, викани по няколко пъти на бис всяка вечер. А след популярните по цял свят произведения на Чайковски, Рахманинов, Дворжак и други автори, радиосимфониците изпълняваха на бис и "Ръченица" от "Тракийски танци" на Петко Стайнов.


"Това беше голям, изключителен успех! Мисля, че беше интересно за корейската публика и може би за първи път в живота си тези хора чуваха тази "Ръченица" - сподели диригентът Марк Кадин и добави, че е щастлив и горд с осъществяването на това турне в толкова далечна държава, защото е важно за съставите на БНР да пътуват.

Веднага след завръщането си у дома Радиооркестърът и маестро Кадин започнаха подготовка за поредния концерт от 70-ия сезон, наречен "Руски валс". Билетите за него вече са разпродадени, а хората, които не са успели да си осигурят място в зала "България" на 7 декември от 19.30 часа, могат да се възползват от прякото излъчване по интернет радио "Бинар".

Чуйте цялото интервю с маестро Марк Кадин в звуковия файл.Още от
Триото Емерсън, Лейк и Палмър

Фрагменти

публикувано на 20.10.19 в 08:35