Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончо Барбалов поема временно ресора "Транспорт" в Столичната община

| обновено на 06.12.18 в 12:12
Дончо Барбалов
Снимка: БГНЕС

Дончо Барбалов поема временно ресора "Транспорт" в Столичната община, след като кметът Йорданка Фандъкова прие оставката на Евгени Крусев. Барбалов отговаря за ресорите "Финанси" и "Здравеопазване" в Общината. Той поема "Транспорта" за втори път. Предишният бе през 2016 година, когато беше освободен Любомир Христов като заместник-кмет. 

Във вторник Евгени Крусев обяви, че се оттегля от поста заради ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". 

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Крусев е призован по разследване за длъжностно престъпление.

Кметът на София Йорданка Фандъкова смята, че няма проблем Барбалов да отговаря и за трите ресора до края на нейния мандат: 
"До момента, до който предложа нов заместник-кмет по транспорта, господин Барбалов съвсем добре може да се справя с тази задача. Ако това не попречи на останалите му задачи, все пак остават няколко месеца и това може да продължи и до края мандата". 
Първата задача в работата на Дончо Барбалов като заместник-кмет по транспорта ще бъде довършването на ремонта по ул. "Граф Игнатиев", сподели той: 
"Рано е да се говори за реформи. Това, което като задача номер едно ми е поставена, е да възстановим движението на трамвайте по "Граф Игнатиев". Естествено, трябва да подготвим бюджета за 2019 година, да изпълним и да продължим да изпълняваме програмата за ремонт на улици, строителство на нови и обновяването на градския транспорт, което, вече знаете, е доста напреднало". 
Репортажа на Евелина Стоянова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени