Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат от БСП съобщи за пропаднал участък от граничната ограда с Турция

Снимка: Николай Цонков, БСП

За пропаднал участък от граничната ограда с Турция съобщи депутатът от БСП Николай Цонков. Става дума за част от съоръжението в местността Дълбоки дол на 12 км от Малко Търново. 
Цонков публикува снимките във Фейсбук и обяви, че утре ще разговаря с областния управител на Бургас за проблема. Той напомни, че вече тече проверка за изграждането и функционирането на оградата, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров: 
"В изявлението на господин Цацаров ясно и красноречиво се казва, че има съмнения за сериозни злоупотреби, нарушения и то на висши държавни служители".
Бившият вицепремиер Валери Симеонов потвърди, че снимките са истински. Пропадането се е случило в края на ноември и към момента в района има 24-часова жива охрана, каза още Симеонов: 
"Същия ден, можете да направите една справка, да видите какво е ставало в Одрин – наводнението в Одрин. Дъждът се изсипа точно в този участък, става въпрос за 70 литра на квадратен метър и това е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища, имаме и снимки на това, и съответно отнасяне на тази част от оградата. За съжаление, така ще бъде и занапред".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени