Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА - София и "Лудогорец" завършиха наравно

Десподов (в червено) изравни за ЦСКА-София
Снимка: БГНЕС

Отборите на ЦСКА - София и "Лудогорец" завършиха 1:1 в дербито на 18-ия кръг на Първа професионална футболна лига, а след този резултат разликата на върха остана 6 точки в полза на шампионите. Клаудиу Кешерю отбеляза за шампионите преди почивката, а след това Десподов изравни с красив удар от въздуха.

Гостите пък останаха с човек по-малко минута преди края на срещата заради втория жълт картон на Сисиньо, показан му от рефера Николай Йорданов.

В 6-ата минута румънският нападател Клаудиу Кешеру центрира в наказателното поле на ЦСКА - София, където Жеферсон допусна много груба грешка и позволи на Лукоки да стреля, но топката премина встрани от вратата на домакините.

В 23-ата минута дойде и първата опасност за армейците, след като Ренан спаси вратата на шампионите при удар на Джеси.

В 29-ата минута "Лудогорец" отбеляза гол след грешка на армейската защита. Вандерсон центрира от корнер в наказателното поле на ЦСКА - София. Антон Недялков продължи от първа греда назад, а Чорбаджийски в тази зона остана напълно пасивен. Топката стигна до Кешерю, който беше изпреварил Бодуров и с глава прати топката под напречната греда във вратата на Черняускас. Само четири минути по-късно гостите можеха да стигнат до втори гол, но литовският вратар на ЦСКА - София спаси удара на Марселиньо, а при добавката Кешерю беше в засада.

В 39-ата минута Чорбаджийски, паднал на земята, с върха на обувката опита да вкара, но Ренан спаси с крак. Полският полузащитник Яцек Горалски не успя да играе добре с топката, като тя се отби в тялото му и той не реагира, за да се върне към включилия се централен бранител на домакините.

Две минути преди края на първото полувреме Кристиян Малинов изведе отлично Рубен Пинто по диагонала, стреля от границата на наказателното поле на "Лудогорец", но топката премина на сантиметри от десния стълб.

В 67-ата минута при първата добра атака домакините изравниха чрез Кирил Десподов. Манолев проби от дясно, залъга Натанаел и центрира много удобно за Десподов, който от воле я прати в мрежата на Ренан за 1:1.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна