Eмисия новини
от 12.00 часа

Люпко Петрович: Нямаше да напусна "Левски", ако се чувствах добре

Люпко Петрович
Снимка: cska.bg

Новият главен консултант на ЦСКА - София Люпко Петрович даде повече яснота какви функции ще изпълнява в тима и анализира равенството 1:1 в дербито срещу шампиона "Лудогорец" на „Българска Армия“. Сръбският специалист отвърна и на нападките от страна на феновете на "Левски" и Георги Иванов – Гонзо.

"С каквото мога, ще помогна на ЦСКА - София. Моята задача в бъдеще е това. Как ще го направя, ще видите. Нямам апетити към треньорското място. Имам голям опит. Работил съм на четири континента, в 20 страни. Искам да предам своето знание, а имам много от него. Искам да помогна и да тръгне ЦСКА - София нагоре. Работил съм винаги моят отбор да е шампион и да печели мачовете си. В "Цървена Звезда", в Левски съм работил по такъв начин, така ще работя и тук. Моята главна задача сега е да работя за ЦСКА - София и да направя всичко възможно за титлата. Не мога да говоря сега, не познавам нито футболистите, нито нищо. Говорили сме за другите неща, коментираме с Ел Маестро, не сме говорили кой да играе, кой не. Все още не познавам 100% от футболистите", каза Люпко Петрович. 71-годишният сърбин коментира и мача с "Лудогорец".

"Съдийството беше много обективно, отколкото със "Славия". Тогава не даде съдията пет дузпи, както и два червени картона за противника. Днес са малки грешките, но мисля, че беше много по-различно срещу "Славия". Не мога да кажа, че някой отбор имаше много положения. И единият, и другият отбор можеше да спечели, и да загуби. Беше дерби, а в едно дерби побеждава този, който има повече желание. Играчите тичаха, бориха се, дадоха всичко от себе си. Познавам много добре "Лудогорец", но в това дерби трябва да има повече заряд. Играчите на ЦСКА - София все пак успяха да изравнят и да не загубят. Мисля, че "Лудогорец", ако му извадим Марселиньо и бързия играч отдясно, всички останали са като в другите отбори. Те вече не са толкова страшен отбор, както беше преди 1-2-3 години по-назад. Кирил Десподов е добър футболист и е сигурно, че вероятно ще се продаде добре навън", добави Люпко Петрович. Той коментира нападките от страна на "Левски". Петрочивич е водил три пъти „сините“, но сега започна работа в ЦСКА - София е бе критикуван за това си решение.

"Какво като са ме нападнали феновете на "Левски"? Това си е техен проблем. Аз да се усещах добре в "Левски" преди, не бих си тръгнал. Тогава подадох оставка след 10 мача без нито една загуба. Имаше хора, които ме търсеха, но просто казах: "Стоп!". Това беше. Бях на първо място, когато си тръгнах. Да ме искаха много, нямаше да си тръгна. Ел Маестро е талантлив треньор, мисля, че работи много добре. Знам, че не е спечелил нито един от големите мачове, но няма сега да говоря по този въпрос. Ще видим какво ще се случи. Футболът е най-интересният спорт на света и всичко възможно може да се случи", завърши Люпко Петрович.


Още от