Eмисия новини
от 10.00 часа

Грейват коледни елхи

В празнична атмосфера снощи в центъра на Димитровград запалиха светлините на най-високата в страната жива елха с височина 30 метра.
Снимка: БТА

Тази вечер ще бъдат запалени светлинките на една от най-големите елхи у нас - в град Трън, висока е 24 метра. Сред изненадите за предстоящите празници в крайграничния град е и сурвачка с дължина 4 метра. Тя ще бъде изложена на 14 декември, когато в Трън ще бъде открит коледният базар.

В тържествена и празнична атмосфера снощи в центъра на Димитровград запалиха светлините на най-високата в страната жива елха с височина 30 метра. На сцената за радост на децата дойде Дядо Коледа, а кметът на града Иво Димов посрещаше коледари. 

23 метра е висока елхата на Ватикана, тази вечер е тържествената церемония на площад „Свети Петър“ за запалване на светлините на дървото, докарано от Североизточна Италия. Очаква се папа Франциск да открие коледната сцена на Рождество Христово, която тази година е изваяна от пясък.

Красива 80-годишна елха, докарана от Норвегия и висока 21 метра, грейна снощи в празнични светлини на лондонския площад „Трафалгар“, предаде ТАСС. Коледната елха пристига всяка година във Великобритания с кораб през Северно море като израз на благодарността на норвежците към Великобритания за помощта, оказана им през Втората световна война.
Още от