Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца почита Людмил Кирков със Седмица на българското кино

| обновено на 10.12.18 в 09:37
Снимка: Жоро Александров

Седмица на българското кино започва от днес, 10 декември, във Враца, това анонсира кметът Калин Каменов. Филмите, които ще се завъртят в модерното кино „Метропол“, с което градът под Околчица настигна по стандарт големи европейски градове, са посветени на Людмил Кирков.

Местната управа е подготвила амбициозна програма със заглавия, която от 10 до 15 декември ще зарадва киноманите с интересни ленти.

Калин Каменов:

Събраните средства отиват за благотворителност в памет и почит на един много голям наш съгражданин – режисьора Людмил Кирков. Идеята е следващата година за 24 май да открием негов паметник-чешма срещу Дома на техниката, така че ние, като благодарни и достойни негови потомци и съграждани, да се отблагодарим за това, че ни е разсмивал и забавлявал толкова много с неговите красиви български филми, един от които е сниман тук, на този площад – "Момчето си отива".

Във Враца вече е в ход дарителска кампания, чиято цел е издигането на паметник-чешма на големия кинорежисьор. В нейна подкрепа на Никулден бяха продадени 50 шарана, а събраните пари отиват именно за каузата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени