Eмисия новини
от 12.00 часа

Нешка Робева:

Нека Дядо Коледа помогне на българските деца да осъществят мечтите си

Новият спектакъл на Нешка Робева "Има такова шоу" ще бъде представен на 12 декември в зала 1 на НДК. Ще има едно единствено представление, по време на което зрителите ще могат да се насладят не само на грацията на гимнастичките ни, но и на ангелските гласове на момичетата на Нели Андреева, да се докоснат до славата на златната ни олимпийска двойка по акробатика, да аплодира световните ни шампионки по художествена гимнастика, аеробика, естетическа гимнастика, карате… 


Легендарната ни треньорка по художествена гимнастика и автор на редица музикално-танцови спектакли през последните години каза пред Радио София, че спектакълът отново е с кауза да бъдат осигурени средства за обучение на младите спортистки, не само в художествената гимнастиката, но в другите гимнастически спортове. По думите и "няма по-голям стимул от това гимнастическата зала да бъде достъпна и да има достатъчно треньори":

Бях решила, че с миналогодишния спектакъл приключвам. Тази година бе не особено благоприятна за мен и реших късно да направим спектакъла, но въпреки това смея да кажа, че се получава. Пак се отзоваха познатите момичета от шоуто. Тази година след "Аватар", който ще покажат децата от "Нюанс", ще влязат нашите танцьорки, за да играят един огнен, нестинарски танц. Момичетата изразиха желанието си да участват безвъзмездно в полза на спорта.

СнимкаНе ни се искаше отделните изпълнения да бъдат като на концерт, затова и създадохме една сюжетната линия, в чийто център е малка фея, която заспива и вижда в своя сън всичко онова, което изниква в детското съзнание - и шампионите, и стълбчките, и скачането, и летенето във въздуха, разкри част от програмата Робева. Тя не изключи възможността при добър зрителски интерес да започне организацията на по-голяма шоу-програма, която да бъде представена на турне в големите градове с цел популяризиране на различните видове спорт и събиране на средства за младите спортисти.     

Нешка Робева бе категорична, че няма по-добра инвестиция за една държава от тази в спорта, защото това означава да се инвестира в здравето на нацията, а оттам и в образованието и икономиката. Дори посочи като пример, че в Америка, когато ти искат CV-то, те питат какво си спортувал, защото спортистите умеят да поемат рискове и не се отказват лесно пред трудностите. В края на гостуването й в "Радиоприемница" тя си пожела Дядо Коледа да се обърне повече с лице към България и най-вече към българските деца, за да им даде възможност да осъществят своята мечта. И това да не зависи от това дали техните родители могат да плащат.

 

Още от
На пресконференция част от творческия екип представи постановката „Селска чест“

Премиера на русенската опера

публикувано на 21.05.19 в 11:05

В почит на…

публикувано на 21.05.19 в 08:35