Нешка Робева:

Нека Дядо Коледа помогне на българските деца да осъществят мечтите си

Новият спектакъл на Нешка Робева "Има такова шоу" ще бъде представен на 12 декември в зала 1 на НДК. Ще има едно единствено представление, по време на което зрителите ще могат да се насладят не само на грацията на гимнастичките ни, но и на ангелските гласове на момичетата на Нели Андреева, да се докоснат до славата на златната ни олимпийска двойка по акробатика, да аплодира световните ни шампионки по художествена гимнастика, аеробика, естетическа гимнастика, карате… 


Легендарната ни треньорка по художествена гимнастика и автор на редица музикално-танцови спектакли през последните години каза пред Радио София, че спектакълът отново е с кауза да бъдат осигурени средства за обучение на младите спортистки, не само в художествената гимнастиката, но в другите гимнастически спортове. По думите и "няма по-голям стимул от това гимнастическата зала да бъде достъпна и да има достатъчно треньори":

Бях решила, че с миналогодишния спектакъл приключвам. Тази година бе не особено благоприятна за мен и реших късно да направим спектакъла, но въпреки това смея да кажа, че се получава. Пак се отзоваха познатите момичета от шоуто. Тази година след "Аватар", който ще покажат децата от "Нюанс", ще влязат нашите танцьорки, за да играят един огнен, нестинарски танц. Момичетата изразиха желанието си да участват безвъзмездно в полза на спорта.

СнимкаНе ни се искаше отделните изпълнения да бъдат като на концерт, затова и създадохме една сюжетната линия, в чийто център е малка фея, която заспива и вижда в своя сън всичко онова, което изниква в детското съзнание - и шампионите, и стълбчките, и скачането, и летенето във въздуха, разкри част от програмата Робева. Тя не изключи възможността при добър зрителски интерес да започне организацията на по-голяма шоу-програма, която да бъде представена на турне в големите градове с цел популяризиране на различните видове спорт и събиране на средства за младите спортисти.     

Нешка Робева бе категорична, че няма по-добра инвестиция за една държава от тази в спорта, защото това означава да се инвестира в здравето на нацията, а оттам и в образованието и икономиката. Дори посочи като пример, че в Америка, когато ти искат CV-то, те питат какво си спортувал, защото спортистите умеят да поемат рискове и не се отказват лесно пред трудностите. В края на гостуването й в "Радиоприемница" тя си пожела Дядо Коледа да се обърне повече с лице към България и най-вече към българските деца, за да им даде възможност да осъществят своята мечта. И това да не зависи от това дали техните родители могат да плащат.

 

Още от категорията

Премиерата на "За какво ви е Дон Кихот?" предстои съвсем скоро в Сатиричния театър

В Сатиричния театър следващата седмица ще се състои премиерата на спектакъла "За какво ви е Дон Кихот?" - нов драматургичен прочит на романа „Дон Кихот де Ла Манча“ на Сервантес . В трактовката на драматурга Юрий Дачев и режисьора Бина Харалампиева Дон Кихот съзнателно пречупва света във фантазиите си, воден от стремежа си към красивото...

публикувано на 10.12.18 в 18:45
Кърк Дъглас - последният оцелял голям титан на Златна епоха на Холивудското кино.

Кърк Дъглас - последният оцелял голям титан на Златна епоха на Холивудското кино

Фантастично е, че ние можем да проследим толкова много години от историята на киното през живота на един единствен човек, подчерта в интервю за предаването ни „Нещо повече“ кино критикът Владислав Апостолов, говорейки за актьорът Кърк Дъглас, който вчера навърши 102 години. “Това е последният оцелял голям титан на т.нар. Златна епоха на..

публикувано на 10.12.18 в 18:30

За вниманието към детайлите

„Животът е комбинация от магия и паста“, казва италианският кинорежисьор Федерико Фелини. За вкуса на храната в два романа, които ни изпращат в различни краища на света и ни предлагат различни рецепти за справяне с кризите, говорим в следващите минути – за "Супа от нар" на иранска писателка Марша Мерхан и за "Песента на хляба" на Робин Слоун. „Ако..

обновено на 10.12.18 в 17:31
Проф. архитект Тодор Булев

Проф. архитект Тодор Булев: Време е архитектурата да се превърне в човекознание

Архитектурната мисъл и естетиката на средата, в която живеем, застават в центъра на разговора с проф. архитект Тодор Булев в „Нашият ден“. Дали наистина човечеството е необходим връх в еволюцията на материята и има ли своята роля в нейното развитие, по-точно – своята антиентропийна мисия – пита събеседникът в студиото и автор на „Изкуството Архитектура“...

публикувано на 10.12.18 в 16:34

Коледната изложба на пловдивските художници се открива в ГХГ

Коледната изложба на Дружеството на пловдивските художници тази година е приютена залите на Градската художествена галерия.  Ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика и скулптура, за млад автор, както и Наградата на кмета на Пловдив.  Тази година техните носители са: за живопис – Минчо Панайотов, за графика – Димитър Апостолов, за..

обновено на 10.12.18 в 16:22
Салвадор Дали и Гала

Светът през очите на една жена

"Обичам Гала повече от баща си, повече от майка си, повече от Пикасо и дори повече от парите".Това пише Салвадор Дали за жената до себе си – Гала, а ние в следващите минути ще погледнем света през очите на една жена. Ще говорим за рускинята Елена Дмитриевна Дяконова, позната като Гала – музата на Салвадор Дали, Макс Ернст и Пол Елюар, и дали..

публикувано на 10.12.18 в 15:25

„Историята на конете вихрогони…“ – роман от вълшебни приказки

Книгата на румънския писател Флорин Бикан „Историята на конете вихрогони, разказана от самите тях“излиза на български по инициатива и под редакцията на Лора Ненковска. Преводач е Иван Радев, а илюстратор Весела Кучева. В събота от 11:00 на Международния панаир на книгата в НДК детския роман ще бъде представен в разговор с участието на..

публикувано на 10.12.18 в 15:15