Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

От 1 януари догодина водата поскъпва - това е водещото заглавие на "Труд". В София повишението е с близо 20 стотинки за кубик, като цената става 2,58 лв., а в Бургас цената гони 3 лв., допълва изданието, като се позовава на доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране. 

И белият хляб е боядисан, четем на първа страница на "24 часа". Боядисано брашно, овлажнители, омекотители, ензими, към тях ароматизатори и овкусители. Това са част от срамните тайни на българския хляб, отбелязва часовият вестник. Отдавна e известно, че черният хляб, който е смятан за по-здравословен, всъщност е боядисван. Оказва се обаче, че боядисват и белия хляб. За да се използва голямо количество брашно за промишлено производство, то се изсветлява изкуствено, продължава статията на "24 часа".

Дядо Коледа у дома с ваучер за 60 лв., установява проверка на "Монитор" в онлайн сайтове, публикувана на първата страница на изданието. Промоционалната среща с белобрадия старец варира между 50 и 70 лв., а продължителността й е 30 минути. Цената се оскъпява, ако сме повикали и неговата помощничка Снежанка.

А друга проверка, на вестник "Телеграф" в столицата, показва, че картечница от пиратки и експлодиращи лимонки са хит сред любителите на пиротехниката за Коледа и Нова година. Лимонката представлява пиратка под формата на граната. Средно в кутия са 5 броя, а цената им е около 10 лева. Картечницата пък е низ от малки пиратки, които се въртят и изстрелват със страшна сила, експлодирайки във въздуха, допълва вестникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени