Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Voctave - Disney в пет октави!

| обновено на 12.12.18 в 12:32
Voctave
Снимка: Личен архив

Спомняте ли си фойерверките от анимираното лого на Disney? А сега си представете същия този цветен фонтан, съставен от хармонии и гласове! Това е запазената марка на акапелната група Voctave, която ви представяме тази седмица в "Акапела с Крис и Кос"

Voctave - музикален проект, зародил се сред група изумителни студийни певци. 

Идеята е на Jamey Ray - талантлив аранжор, вокалист и инструменталист. Със своите брилянтни аранжименти той успява да обедини гласовете на колегите си в един истински вокален оркестър, който с лекота интерпретира популярни теми от филми, мюзикъли, както и известни поп песни. 

Аранжиментите са така замислени, че да представят през цялото време палитрата от вокални качетсва на изпълнителите в групата. Американските певци имат невероятна певческа култура, особено в жанра на мюзикъла. Впечатляващ е техният огромен диапазон, също свободата им, начинът, по който фразират, по който чувстват и преживяват тази музика - получава се една истинска вокална приказка!,
 разказва Кос. 

От звуковия файл може да научите повече за Voctave, за техните записи и изпълнения на живо. Накрая, но не на последно място, те ще ни помогнат да се настроим и за предстоящите празници. Приятно слушане!

"Акапела с Крис и Кос" 
е седмична рубрика на Кристиян Неделчев и Константин Бейков, която се излъчва в предаването "Джем сешън"

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна