Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цигуларят Мичо Димитров с изложба в Галерия “България”

| обновено на 08.12.18 в 19:53
Мичо Димитров - Музикант на годината 2013
Снимка: Булфото

Най-добрият художник сред цигуларите и най-добрият цигулар сред художниците - този шеговит израз подхожда напълно на Мичо Димитров, който неведнъж е показвал възможностите си пред почитателите на изобразителното изкуство. На 28 ноември беше открита и първата му изложба в галерията на Концертен комплекс “България”, където, по думите на цигуларя, като студент е пиел кафе преди концертите на Софийската филхармония, а по-късно е минавал, когато е бил солист на оркестъра.

Мичо Димитров е един от плеядата български цигулари с международна кариера, възпитаник на лондонската школа на проф. Ифра Нийман, а след това концертмайстор на Пловдивскота филхармония и дългогодишен концертмайстор на Нидерландския радиооркестър в Хилверсум. Неотдавна Мичо Димитров се завърна в родината и на първия пулт на Оркестъра на Пловдивската опера. 


В анкетата “Музикант на годината 2013” сред слушателите на предаването “Алегро виваче” по “Хоризонт” Мичо Димитров получи най-голям брой гласове и спечели престижната титла. Малко след церемонията в Българското национално радио за първи път в София бяха изложени и негови картини.

Чуйте в звуковия файл какво сподели Мичо Димитров минути след откриването на изложбата си в Галерия “България”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!