Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Септември" направи обрат срещу "Дунав"

Снимка: БТА

Отборът на "Септември" победи гостуващия "Дунав" (Русе) с 2:1 в среща от 19-ия кръг на Първа професионална футболна лига в София.

Домакините спечелиха дербито на дъното, като вече имат три победи и едно равенство (2:2 срещу "Левски") в последните си четири домакинства, но с 14 точки останаха на предпоследното място.

"Дунав" е с 15 точки и е 12-и в подреждането, след като допусна пето поредно поражение като гост.

Столичани владееха малко повече топката, но рядко застрашаваха вратата на гостите, които действаха солидно и затваряха добре свободните пространства в половината си.

Русенци откриха резултата в 17-ата минута с първата си възможност. Борислав Балджийски получи пас пред дъгата на наказателното поле със силен удар от 25 метра прати топката в десния ъгъл на Янко Георгиев, който плонжира и успя да закачи кълбото с ръка, но не достатъчно, за да предотврати попадението. 

"Септември" стигнаха до равенство в 50-ата минута, когато Стилиян Николов засече с глава центриране от корнер от дясно на Галчев и прати топката в мрежата. 

Домакините поведоха в 72-ата минута, когато Чандъров изведе Крис Гади в чиста позиция в дясно в пеналта и резервата с удар по тревата прокара топката между краката на вратаря Антонов в мрежата на "Дунав".

Малко по-рано гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Бенга в пеналта, но главният рефер Радослав Гидженов прецени, че действието на бранителя не е умишлено и не посочи бялата точка.

В 85-ата минута гостите останаха с човек по-малко след два бързи жълти картона на Божидар Васев за по-малко от минута. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени