Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна изложба на пловдивските художници в ГХГ

| обновено на 10.12.18 в 16:22

Коледната изложба на Дружеството на пловдивските художници тази година е приютена залите на Градската художествена галерия. 

Ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика и скулптура, за млад автор, както и Наградата на кмета на Пловдив. 

Тази година техните носители са: за живопис – Минчо Панайотов, за графика – Димитър Апостолов, за скулптура – Веселин Ламбрев, за млад автор – Никола Гулев, наградата на Кмета е за доайена на художниците в Пловдив – Иван Поповски.

По регламент членове на Дружеството се представят с по две свои творби, а експозицията дава представа за многообразието от стилове и техники на пловдивската художествена школа с посланието за предстоящото Рождество Христово.  

Снежана Фурнаджиева, която е председател на ДПХ, сподели надежда да се възстанови насечения от много напрежения диалог за бъдещата сграда – дом на Дружеството на ул. "Гладстон".

Не е ясно какво точно ще представлява фасадата, заради която именно се разгоряха дебатите. Ще дочакаме, дано стане по желания начин, каза тя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени