Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп: Не съм се притеснявал за Салах, чака ни голям мач с "Наполи"

Мохамед Салах постигна хеттрик през уикенда.
Снимка: БТА

Мениджърът Юрген Клоп никога не е бил притеснен за формата на Мохамед Салах. Египетският нападател направи много силен първи сезон и вкара 44 гола, а през този започна малко по-бавно. Салах обаче постигна хеттрик във вратата на "Борнемут" в последния кръг и с това качи "Ливърпул" начело в класиране в английското футболно първенство.

"Интересува ме моментното състояние на футболистите, но никога не съдя по него, защото този момент е само част от едно цяло и от това, което правим. Аз лично не съм се притеснявал за Салах дори за една секунда", заяви мениджърът на мърсисайдците.

"Ако вкараш десет гола в първите пет мача, всеки ще говори как това ще продължи да се случва. Ако вкараш 39 за целия сезон, всеки ще казва, че не си стигнал до 41. Всички се учим и се справяме на момента с предизвикателствата, в което число влиза и Салах. Той не бе имал никога сезон като предния и иска да го повтори", продължи той.

"Ливърпул" води в класирането на Висшата лига, но е пред отпадане в Шампионската лига. На мърсисайдците им е нужна победа без допуснат гол срещу "Наполи" у дома или успех с два разлика при един получен.

"Имаме шанс да продължим напред в Шампионската лига по време на сезон, който определено не е най-силният ни в турнира. Трябва да бъдем много внимателни във вторник вечер. Мачът е голям, осъзнаваме го всички и знаем, че те също са готови за него", завърши Клоп.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!