Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган: Никой няма да дава на Турция уроци за правата на човека

Реджеп Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Никой няма да дава на Турция уроци за правата на човека. Това заяви президентът на страната Реджеб Ердоган на церемония в Анкара. Той добави, че Турция не е място, където някой може да открие проблеми по отношение демокрацията и правата на човека.

Реджеп Ердоган говори пред активисти на Партията на справедливостта и развитието по повод 70 годишнината от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека на церемония под надслов „Цивилизация на хумаността“ и „Турция: Надежда на хумаността“.

По думите му турската хуманитарна помощ по света и братският прием, оказан на милиони бежанци показват, че Турция не е място, където някой може да открие проблеми с демокрацията или правата на човека.

„Онези, които приканваха Турция да отвори границите си за милионите бежанци, издигнаха не само бодлива тел и стени, но и отправиха най-остри заплахи. Кой е защитникът на човешките права? Те ли или ние?“, запита реторично Ердоган. 

Той добави, че най-големите крачки по отношение на правата на човека в Турция са направени по време на управлението на Партията на справедливостта и развитието.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна