Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още осем мача от Шампионската лига ще има тази вечер

Снимка: arkiv

Тази вечер предстоят последните мачове във вторите четири групи на Шампионската лига по футбол - от 22 часа:

- в група "Е" – „Аякс“ – „Байер“ (Мюнхен) и „Бенфика“ - АЕК

Тук  вече е ясно, че "Байерн" (Мюнхен) и "Аякс" ще продължат напред, а "Бенфика" ще играе в Лига Еворпа. Остава единствено да видим кой ще завърши като победител в групата и кой ще остане на втората позиция.

- в група "F" „Манчестър Сити“ – „Хофенхайм“ и „Шахтьор“ (Донецк)– „Лион“

В тази група "Шахтьор" (Донецк) и "Лион" ще определят последния тим, който ще си осигури място на елиминациите в пряк сблъсък в Украйна. "Манчестър Сити" пък вече се класира напред, като се нуждае от само една точка, за да си гарантира и първото място.

- в група "G" – „Реал“ (Мадрид) - ЦСКА (Москва) и „Виктория“ (Пилзен)– „Рома“

Тук е  ясно, че "Реал" (Мадрид) ще е първи, а "Рома" ще завърши на второто място. Единствената интрига е кой измежду "Виктория" (Пилзен) и ЦСКА (Москва) ще се добере до третата позиция и ще продължи в Лига Европа.

-в група "Н" – „Валенсия“ – „Манчестър Юнайтед“ (тази среща ще бъде ръководена от българска бригада с главен съдия Георги Кабаков) и „Йънг Бойс“ – „Ювентус“.

В тази група  също знаем имената на двата отбора, които ще завършат на първите две места. Това са "Ювентус" и "Манчестър Юнайтед", като остава да видим кой ще е първи и кой втори в крайното класиране. Трети пък със сигурност завършва "Валенсия" и се класира за Лига Европа.

 Първите два отбора от всяка група се класират за осминафиналите. Третият отбор продължава в 1/16-финалите на Лига Европа, а последният отбор отпада.

 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени