Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н.Пр. Анатолий Макаров: Най-важното е да има диалог между Русия и България

Идеята да се демонизира Русия е много стара, обвиняват ни за всичко, заяви руският посланик

| обновено на 12.12.18 в 14:42
Снимка: БГНЕС
Посланик Анатолий Макаров припомни, че няма нищо твърдо и официално по отношение на "Турски поток" и "Северен поток 2" - каза в студиото на 12 +3 журналистът Петър Волгин в коментар за акцентите от пресконференцията на посланика на Руската федерация у нас.

Разглеждаме "Турски поток" и "Северен поток 2" като икономически проекти, подчерта Макаров. "Ако има трудности с ЕС, ще решаваме на момента. Не би трябвало да има такива проблеми".

Догодина се навършват 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Посланик Макаров припомни, че още през 1903-та година Софийската управа е взела решение в града да има бюст-паметник на граф Игнатиев и ще бъде добре, ако най-сетне тези планове бъдат реализирани и паметникът бъде поставен на улица "Граф Игнатиев".

Идеята да се демонизира Русия е много стара, обвиняват ни за всичко - така посланик Макаров коментира обвиненията за руска следа в протеста на "жълтите жилетки" във Франция.

Най-важното е да има диалог между руската и българската страна, тогава могат да бъдат изгладени всички противоречия, каза още посланик Макаров.

Той коментира и темата за отношенията с Украйна.

Повече по темите от пресконференцията чуйте от звуковия файл.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна