Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 114 млн. лева допълнително отпусна правителството на МО

допълнителното финансиране за армията през тази година достига 248 милиона лева

Снимка: БГНЕС

Допълнителни 113 630 000 лева отпусна правителството на Министерството на отбраната. Част от средствата са за ремонт на старото въоръжение и на казармите. С отпуснатите миналата сряда 134 милиона лева целево за ремонт на самолетите МиГ 29 и Су 25 допълнителното финансиране за армията през тази година достига 248 милиона лева. Това ще позволи да се поддържа готовността и подготовката на армията, заявиха от генералитета.

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев обяви, че с отпуснатите днес и миналата седмица милиони армията ще може да поддържа и придобива нови способности:

„Да възстановим летателната годност на самолетите и вертолетите, да възстановим годността на въоръжението и техниката в българската армия“.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ремонтът на наличната техника сега не противоречи на проектите за модернизация с ново въоръжение:

„Напротив, те целят да възстановят техниката, която е на въоръжение в българската армия, защото всички съзнаваме, че тази първа част и от трите проекта не е достатъчна, за да си изпълнява армията своите задълженията“.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че при покупката на техника преди години договорите не са обезпечени с клаузи за поддръжка“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени